***

nenufary-art

wczorajsza diagnoza

zabolała bardziej niż zwykle

 

speszony wyszedłem

przypomniało mi się wszystko...

 

łzy, których nie znałem nigdy wcześniej

podróżna torba

dobre słowo portiera

 

„ dzień dobry, w czym panu pomóc”?

 

na szpitalnym stoliku

ktoś w pośpiechu zostawił obrazek z napisem

 

„Przyjdę i uzdrowię go...”

 

 

nenufary-art
nenufary-art
Wiersz · 24 listopada 2017