cynamonowy

Luc Besą

może wysłałbym Ci ciepłą szarlotkę
z dobrym cynamonem na to wszystko
i bardzo krótki list o paru sprawach
taki chyba męski

i miałabyś dla siebie ten list przy szarlotce zamiast

bo tak trudno nam się spotkać tej jesieni
tak trudno naprawdę nam siebie zobaczyć

 

jeden wiersz tylko napisałem w październiku

i zmówiłem kilka twardych modlitw na twardym klęczniku

bo choć tamto jak cmentarz za mgłami schowane

czasem jak cholera tak jasne i tak prawdziwe

odejść wciąż nie chce w niepamięć

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Luc Besą
Luc Besą
Wiersz · 28 listopada 2017
anonim