gorset

Jacek JacoM Michalski

trwamy przykuci do nawyków

w naszych małych wszechświatach

pieszczeni przez kosmiczne burze

w skali na którą nas stać

 

nadmiar przestrzeni zastrasza

nieskończonymi wyborami

powiekami zasłania studnie

przed słońcem pustyni

między jedną a druga ścianą

wyobraźni co jak łepek szpilki

sama sobie wyznacza granice

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 6 grudnia 2017
anonim