....lenie

Grzesiek z nick-ąd

Dziś miłość robi się

z niczego wielkiego;

z braku czasu,

z pędu, popędu

z „powiedz dlaczego”,

z „mała chodź do lasu”,

prosto z mostu

zza zakrętu.


 

Jutro bez pośpiechu

urodzą się, jak światełka

we wszechświecie,

niewidzialne

w najczulszych teleskopach

dzieci

dwudziestego pierwszego

wieku.

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 7 grudnia 2017
anonim