„Ledwo zdążył złożyć skrzydła.” Miladora
To był pub dziadyg, starszych ode mnie.
Na chodniku znajdowałem ich monety
zgubione jak bilet miesięczny, na okaziciela,
według przewozowej taryfy Charona.
Funt czasem dwa.
Na szczęście, brak cipła przed okresem neologizmów,
zakarbowany w pamięci na poczet metafor.
No dobra, wypijmy. Starą Kur(n)wicę.
Za przedłużenie w gatunkach literackich.
https://www.google.pl/search?q=czorno+kurnwica+w%C3%B3dki&dcr=0&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwjD2eOqiZbYAhUEmrQKHVc6ASsQsAQIOA&biw=1600&bih=733
Wesołych Swiąt, również pozostałym użytkownikom portalu życzę.
bała
świetne!