jest jedna droga

Yaro

są drogi 
co prowadzą do domu
zostaw bracie zachód 
zostaw innym sprawy 

 

wracaj do kraju
są tutaj zmiany 
piecze się więcej chleba

 

przy stole z opłatkiem 
podzielimy się życzeniami
przy stole miejsca dla wszystkich
wystarczy 
podążaj za gwiazdą 


wracaj po trudach pracy 

pusty talerz wiele znaczy 
brakuje twego uśmiechu 
słów pełnych żartów

 

są drogi 
co prowadzą do domu
zostaw bracie zachód 
zostaw innym sprawy 

 

wracaj do kraju
są tutaj zmiany 
piecze się więcej chleba

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 2 głosy
Yaro
Yaro
Wiersz · 22 grudnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Monika
    Wzrusza.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Cthulhu87
    Podoba mi się, jest klimat... ale ostatnią strofę bym już wyrzucił :)

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Yaro
    Dziękuję i życzę wszystkiego co dobre...

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • bogna
    Wymownie z podobaniem autorze - świąteczne ukłony

    · Zgłoś · 6 lat temu