prawie nienormalny

Grzesiek z nick-ąd

podobno dużo płakałem

pani położna pytała

czy to zbyt śmiałe przeczucie

czy może uczuć nieśmiałość


gdy pierwsze poezje czytałem

powietrze ciszą zadrżało

zdziwione że może tak boleć

zwyczajna ludzka nieśmiałość


życie się w wiersze wpisało

i poszło i przeszło na całość

lecz wierzę że przyjdzie mi kiedyś

umrzeć na szczęście

nieśmiało


 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 28 grudnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Feliks
    Mnie się też podoba, ale szczerze mówiąc, nie wiem, dlaczego. Fajnie się go czyta, lecz trudniej zrozumieć. Mam pytanie: co ma nieśmiałość, która aż boli, do czytania wierszy?

    · Zgłoś · 6 lat temu