głowa nie ta

Grzesiek z nick-ąd

Przysiadł poeta na dupie

pisząc o życiu wielbłąda

z urokiem wiejskich przekupek

nieźle próbuje wyglądać


i wszystko apolitycznie

motylek a pod nim kwiatuszek

"lecz takie są widać wytyczne"

by sprawdzić pojemność wydmuszek


przysiadł poeta na jajach

"a przed nim bieży baranek"

wrażliwość tanio sprzedaje

za to co dawno sprzedane

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 grudnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    mefisto
    jutro dokończę resztę, szbko się męczę czytając, lecz to samo ciągnie a ja żółwie mam tempo podobno.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Feliks
    Podobają mi się ostatnie dwa wersy. A reszta chyba zbyt krzykliwa.

    · Zgłoś · 6 lat temu