głowa nie ta

Grzesiek z nick-ąd

Przysiadł poeta na dupie

pisząc o życiu wielbłąda

z urokiem wiejskich przekupek

nieźle próbuje wyglądać


i wszystko apolitycznie

motylek a pod nim kwiatuszek

"lecz takie są widać wytyczne"

by sprawdzić pojemność wydmuszek


przysiadł poeta na jajach

"a przed nim bieży baranek"

wrażliwość tanio sprzedaje

za to co dawno sprzedane

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 grudnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Feliks
    Podobają mi się ostatnie dwa wersy. A reszta chyba zbyt krzykliwa.

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    mefisto
    jutro dokończę resztę, szbko się męczę czytając, lecz to samo ciągnie a ja żółwie mam tempo podobno.

    · Zgłoś · 6 lat