byle do Noego

Grzesiek z nick-ąd

Zasypali łańcuszkami, zasypali
Na sylwestra tyle samo co na święta.
Czyżby ludzie w zadufaniu uważali
Że ten naród jeszcze bardziej można spętać?

Starzejemy się przechodząc na łatwiznę,
z wiarą że historia sama się podzieje.
Wciąż niełatwo dzieciom rację przyznać,
że to życie nam po chińsku tandetnieje.

Zasypiemy łańcuszkami, zasypiemy
prozą życia i poezją nienaganną.
Z czystym sercem, choć stanowczo nie bez tremy,
zapomnieniem poświęcimy swą niezdarność

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 30 grudnia 2017
anonim