Filozoficzna studnia

Konrad Koper

Poeta stoi na dworze.

Woda podmywa ziemię i głośno dudni.

Wypełnia szarą kałużę.

Szkoda!

Podchodzi liryk do filozoficznej studni.

Niby jest ta sama woda.

Może…

 

 

Oceń ten tekst
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 grudnia 2017
anonim