misty(fi)ka(cja)

Jacek JacoM Michalski

podkute skrzydła aniołów

marszowo ranią powietrze

dzwony ogłaszają zbawienie

albo inny rodzaj tańca

pandemia nieśmiertelności

zapisana na nowych nośnikach

chce wzruszyć sfinksa

 

dinozaury maja to w

skamieniałych zadach

a cieśla buduje łódź

Oceń ten tekst
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 31 grudnia 2017
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Xxx
    Największy wśród nieznanych. Umarł król, niech żyje król .

    · Zgłoś · 6 lat temu