zabawy w powody

slavic player

można wejść do czytelni

i pod leserskim płaszczykiem studenta

zaczytać się na regały z dziejami

 

spróbować nie zauważyć przystanku

iść na drugi marzeniem

przez targowisko pisarza fantasy

i nie myśleć że jak autobus ma się

też swój rozkład jazdy

 

otworzyć szufladę

zawracać wilgotnym palcem

nabazgrane rzeki kartek

porządkować zeszytowe wszechświaty

przecież coś musi płynąć

 

można w końcu zostać dla

jeszcze niepowołanego

do problemów dziecka

piosenek nienapisanych

odłożyć śmierć na później

 

 

 

slavic player
slavic player
Wiersz · 1 stycznia 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Magda Gessler
    no ja nic

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Sumer
    W sensie?

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Sumer
    To co zawracasz głowę.

    · Zgłoś · 6 lat