akeda 2018

Kuba Nowakowski

pokochaj mnie jeszcze przed wojną postu z kar nawałem

w deszczowy dzień schowaj się w szepcie

obejmij mnie krzykiem ustami opowiedz niewinność

 

mam jeszcze jedno życie

w pudełku z dziurką czeka na ciebie

karmione światłem i wiatrem

małe cichością i wielkie obietnicą szczęścia

 

pokochaj mnie jeszcze zanim spadną ptaki

i póki ciepło można poznać skórą i oddechem

 

zdmuchnij moją niewiarę skinieniem głowy

Kuba Nowakowski
Kuba Nowakowski
Wiersz · 1 stycznia 2018
anonim
  • Ir
    No, no...jestem pod wrażeniem.
    Wszystkiego co dobre w nowym roku życzę :)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Kuba Nowakowski
    Wzajemnie, wszystkiego dobrego :)

    · Zgłoś · 6 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    Prawie nienamacalny ..jak miłość .....-:)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Mithril
    ...nooo - jednak gdybyś się przyłożył(?)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Kuba Nowakowski
    Mithril... ja i tak się dziwię, że coś że mnie wyszło.

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    R z Torunia
    Kuba, piszesz jeszcze czasem?

    · Zgłoś · 5 lat