dychotomia

Jacek JacoM Michalski

czyjeś plecy w drzwiach

niech i tak będzie

słowa to nie kamienie

nie dogonią

 

nie mam nic do powiedzenia

ale opowiem otwartym drzwiom

o wszystkich ścieżkach morfiny

każdy dźwięk jak piasek

przesypie się przez zęby

powieki w zwolnionym tempie

poderwą do lotu

 

jest dobrze

albo jakkolwiek inaczej

byleby jeszcze  

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 2 stycznia 2018
anonim