czyjeś plecy w drzwiach
niech i tak będzie
słowa to nie kamienie
nie dogonią
nie mam nic do powiedzenia
ale opowiem otwartym drzwiom
o wszystkich ścieżkach morfiny
każdy dźwięk jak piasek
przesypie się przez zęby
powieki w zwolnionym tempie
poderwą do lotu
jest dobrze
albo jakkolwiek inaczej
byleby jeszcze