poezja jest dobra na kaca
bo przecież jest dobra na wszystko
gdy w głowie się rozum przewraca
a w gębie płonie ognisko
układaj wersy na przekór
zwrotom wczorajszej radości
bo zło nie mieszka w człowieku
tylko czasami się gości
więc piszcie panie poetki
poeci weną niech błysną
bo wiersze jak ruskie tabletki
dobre są prawie na wszystko