schizofrenia enta

Grzesiek z nick-ąd

a kiedy przyjdzie nam wspominać

bo miną lata dni miesiące

pierwszego zabierz mnie do kina

drugiego zostaw gdzieś na łące


gdy nagle jesień dotknie zimy

zmrozi spojrzeniem i oddechem

pierwszego zamień mnie na czyny

drugiego zostaw na pociechę


lecz gdy tęsknota się przytrafi

i łza na palcu się zakręci

pierwszego wyrwij z fotografii

drugiego kochaj mnie w pamięci

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 4 stycznia 2018
anonim