Życie

Konrad Koper

Los zabrał nam pilota,

więc nie możemy przełączyć :

tragedii na komedię, dramatu na teleturniej…

 

Rzadko wybieramy

spektakl w teatrze, czy film w kinie.

Tylko formalnie możemy :

nie zważać na akcję,

czy nawet wyjść na chwilę.

 

Jesteśmy zaangażowani w wygraną

i zarazem przegraną grę.

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 5 stycznia 2018
anonim