Literatura

"między nami nic..." (wiersz)

Grzesiek z nick-ąd

jaką miarą mierzy się miłość
niespełnionych nigdy kochanków
czy tym wszystkim co im się wyśniło
i umarło w samotnym poranku

czy też może śmiechu potokiem
kiedy zamki rosły na plaży
zaglądali wspólnie do okien
co się jeszcze może wydarzyć

czy ilością filmów o szczęściu
kiedy dłonie drżały splecione
z wiarą trwali w nieśmiałym napięciu
że nie zacznie nigdy się koniec

przeczekali spacer i kino
zasłuchani w swoją nieśmiałość
jaką miarą mierzy się miłość
kiedy nic się właściwie nie stało

 


wyśmienity 4 głosy
2 osoby ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Margo 7 stycznia 2018, 21:29
...miarą tej miłości jest trwałość...ale narzędzia nie posiadam...jak spotkacie się wszystko , będzie wiadome ...serce podpowie co dalej.....................
Beta
Beta 8 stycznia 2018, 18:06
Miarą miłości to są chyba dzieci ? Nawet te nie poczęte
Beata Igielska
Beata Igielska 24 marca 2018, 20:14
Bardzo mi się podobają literackie konteksty w Twoim wydaniu.
przysłano: 7 stycznia 2018 (historia)

Inne teksty autora

piosenka przeufna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na każdą okazję
Grzesiek z nick-ąd
Makatka współwinna
Grzesiek z nick-ąd
piosenka na bezdechu
Grzesiek z nick-ąd
krótki wiersz do poprawki
Grzesiek z nick-ąd
wiersz dojrzewający
Grzesiek z nick-ąd
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca