"między nami nic..."

Grzesiek z nick-ąd

jaką miarą mierzy się miłość
niespełnionych nigdy kochanków
czy tym wszystkim co im się wyśniło
i umarło w samotnym poranku

czy też może śmiechu potokiem
kiedy zamki rosły na plaży
zaglądali wspólnie do okien
co się jeszcze może wydarzyć

czy ilością filmów o szczęściu
kiedy dłonie drżały splecione
z wiarą trwali w nieśmiałym napięciu
że nie zacznie nigdy się koniec

przeczekali spacer i kino
zasłuchani w swoją nieśmiałość
jaką miarą mierzy się miłość
kiedy nic się właściwie nie stało

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 4 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 7 stycznia 2018
anonim
  • Beata Igielska
    Bardzo mi się podobają literackie konteksty w Twoim wydaniu.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Miarą miłości to są chyba dzieci ? Nawet te nie poczęte

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ...miarą tej miłości jest trwałość...ale narzędzia nie posiadam...jak spotkacie się wszystko , będzie wiadome ...serce podpowie co dalej.....................

    · Zgłoś · 6 lat temu