człowiek - to brzmi boleśnie

Przemek Trenk

człowiek – to brzmi boleśnie

 

z przemilczanych słów

sączą się we mnie strumienie liter

przypalonych na starym tłuszczu

spośród wielu wyławiam drewnianą łopatką

tę która określa miłość

 

co pali język wygięty w łuk

i gładko przechodzi w krzyk

pozwól niech wróci do ciebie

głos z otchłani mego jestestwa

zanim zmienię stan skupienia

 

odczytaj we mnie księgę koanów

i odpowiedz na odwieczne pytanie

dlaczego tak boli mnie człowiek?

Przemek Trenk
Przemek Trenk
Wiersz · 8 stycznia 2018
anonim
  • Mithril
    "z przemilczanych słów"

    "głos z otchłani mego jestestwa"

    "odczytaj we mnie księgę koanów"


    ...spieprzyły wszystko

    · Zgłoś · 6 lat
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ....dla mnie ...bardzo dobry ...Pozdrawiam -:)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Ir
    Zaczynałam czytanie i pomyślałam : O, ciekawe................dalej, niestety stwierdzam jak Mithril. Może wróć za jakiś czas do wiersza i przemaluj te "górnolotności" bo psują całość.

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Napuszony i przeciętny !!

    · Zgłoś · 6 lat