przyczyny i skutki

Jacek JacoM Michalski

piękne rzeczy zawsze upadają

ale to przecież nieważne

piękne rzeczy przemijają nieśmiertelnie

strącane z piedestałów i cokołów

odradzają się jak feniks

w duszach ludzi którzy wstaną

 

zaciśnij zęby dzieciaku

jedyne co możesz dostać

to ta cholerna potrzeba

znajdziesz swoje własne imię

i nazwiesz wszystkie przedmioty

każdy pałac zmieści się w dłoni

 

bóg wpada światłem przez witraże

do wszystkich ozłoconych świątyń

jego ciepło omija posągi

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 3 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 9 stycznia 2018
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    bardzo .......:)

    · Zgłoś · 6 lat temu