zamarzenie

Grzesiek z nick-ąd

rozpisali się ludzie o miłości

w samych superlatywach

a ona przecież mściwa

niejedną duszę ogryza do kości


rozmarzyli się poeci o raju

na ramionach nirwany

a on przecież sprzedany

choć go ciągle w tomikach wydają


mnie do szczęścia raju nie trzeba

choć by mogła się miłość przydarzyć

no i zabrać na chwilę do nieba


by zrozumieć że w świecie kuglarzy

najważniejsze to życiu się nie dać

w pustych słowach na darmo rozmarzyć

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 10 stycznia 2018
anonim