Siostry

Konrad Koper

Przed naszym narodzeniem

siedem sióstr gra w karty.

 

Oto one :

miłość, nienawiść, szczęście, nieszczęście

majętność, inteligencja, moralność.

 

Obok stoi „Pan astrolog”,

patrzy w gwiazdy i wtrąca się w pojedynek.

 

Jego rozstrzygnięcie zapisane jest

w białej i niebiesko- czerwonej księdze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 11 stycznia 2018
anonim
  • anonim
    Anonimowy Użytkownik
    ....odczytuję twoje przekazy ..... i specyficzny styl .....-:)

    · Zgłoś · 6 lat