listy zaginionych

Grzesiek z nick-ąd

J. Trznadlowi w podzięce

 

znajdują cię jak bryłkę kruszcu w kołysce
chowają, pilnują by nic nie uciekło
i kończysz jak wyklepany złoty listek
przez który pod słońce widać całe piekło

i nie ma tu na pogardę miejsca
przecież z wiarą mnie klepaliście
tak niewiele zabrakło do szczęścia
jeden mały przezroczysty listek

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 3 głosy
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 12 stycznia 2018
anonim