Literatura

Dialog (wiersz)

Konrad Koper

Dziewczyna

- Nudzi mi się.

Chłopiec

- Poczekaj, nie jedno tobie namaluję.

- Najpierw przedstawić nas spróbuję.

Chłopak tworząc trudzi się.

 Ukazuje dziewczynie :

Dzieci tańczące w koło

i kilku małolatów bawiących się wesoło.

Dalej wujka Tolka i cioci Feli wesele

i kręcącą się kolorową karuzelę

Następnie dwa ptysie

oraz trzy misie.

W końcu cztery Jorki ładnie ubrane.

Dziewczyna

- Hm… To wszystko jest namalowane !

 

 

 

 

 

 

 


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 stycznia 2018 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca