Łupinki

Konrad Koper

Na rzece dwie łupinki,

stanowiące całość,

unosi fala.

 

 Prąd zyskuje na sile.

Obok kamienia wiruje woda.

 

Nieopodal leżą inne łupinki.

Niektóre też pasują do siebie.

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 17 stycznia 2018
anonim