niewymierność albo oczekiwanie na sen

Grzesiek z nick-ąd

naprawdę cudnym jest

urodzić się i płakać

i chodzić na czworaka

 

w morzu szczęśliwych łez

naprawdę dobrze jest

 

upadać i powstawać

jak podeptana trawa

 

w każdy następny dzień

naprawdę pięknie jest

 

przecisnąć się przez tłumy

człowieka móc utulić

 

w śpiewie rosnących drzew

naprawdę godnie jest

 

odejść na tyle mało

by ludzi nie szarpało

jak niepotrzebna śmierć

 

naprawdę wielkim jest

pokornie ale dumnie

urodzić się i umrzeć

jak najprawdziwszy sen


 

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 24 stycznia 2018
anonim