dziecinny

Grzesiek z nick-ąd

Zapytasz mnie synku kiedyś

co to tak z nieba leci?

Ludzie mówią: deszcz, a ja myślę,

że to kapią łzy dzieci.

 

Rozejrzysz się zadziwiony

i pewnie zapytasz dlaczego?

Nie wiem, być może próbują

wypłakać swoje niebo...

 

Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 27 stycznia 2018
anonim