(pod logo: cyniczna góra)
odlany z kruszywa
z rozdrobnionej skały w kokili kształtu i nietolerancji
stygnie - spożywa cukry uporczywej cywilizacji
waleczny Człowiek
pod kodem recyklingu
maść – to kod kreskowy, gabinet odnowy charakterów
portaledge za grymas na twarzy
odzyskany więc wieczny – i nie Simone Moro
zwycięski Człowiek
pod szczytem góry na innym dachu świata
jak heroina w Himalajach
pokrowiec plus buty Milleta w obozie kilometra
--