Lalka o imieniu Jagoda

Katowicki Pierrot

Od dziecka nie lubiła jagodzianek 
nosiła różowe okulary z lombardu
wierciła się na każdej półce
próbowała liczyć krople deszczu
i za wszelką cenę dotknąć tęczy
nie marzyła o złotej gablotce 
tylko o szafce przy łóżku 
bez kotków, piesków i dzieci
jednak los widział ją pod latarnią 
by razem z klombem zdobiła ulicę

 

więcej na www.katowicki-pierrot.blogspot.com

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 3 głosy
Katowicki Pierrot
Katowicki Pierrot
Wiersz · 31 stycznia 2018
anonim
  • Katowicki Pierrot
    No właśnie sam sobie zadaje poniekąd to pytanie, ona też wszystkich klientów nie pamięta, i nikt na tym nie cierpi.

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Mi Lo
    i co z tego wynika?
    obawiam się, że nie zapamiętam tego tekstu

    · Zgłoś · 6 lat temu