skała

Yaro

góra modlitw

skuta lodem 
twardy granit

węgielna skała 

 

na szczycie szaman 
rozłożone ramiona

szept modlitwy o pokój

 

ponad niebem krąży orzeł 
piskliwy krzyk 
runie lawiną w dół 

 

by zniszczyć wszystko

co ma przeminąć


narodzi się nowe

lepsze prawdziwe

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 2 lutego 2018
anonim