Podróż erotyczna

Konrad Koper

W twoich ramionach 

odkrywam nowe lądy.



Rosnące tam owoce są zroszone

morskimi kroplami.

Wzrastają w słońcu.



Jest lipiec.

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 7 lutego 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    yeti
    yyyyyyyyyyyyyyy

    · Zgłoś · 6 lat
  • szanta - Edyta Ślączka-Poskrobko
    w twoich ramionach

    odkrywam nowe lądy.



    Rosnące tam owoce są zroszone

    morskimi kroplami.

    Wzrastają w słońcu.



    Jest lipiec.

    Wiersz byłby całkiem dobry bez tych elementów, które usunęłam. Proponuję poprawę. :) Z reguł unikamy w poezji takich czasowników jak są, jest itp oraz zaimków osobowych. Tu właśnie są zbędne.
    Unikamy także zdrobnień, więc słowo "kropelkami" poprawiłam na "kroplami. Tak jest zdecydowanie lepiej,, ale.. to już jest wiesz.


    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Dziękuje !!

    · Zgłoś · 6 lat
  • Mithril
    ...co nie zmienia faktu, że powyższe jest wtórnym, infantylnym gniotem

    · Zgłoś · 6 lat