być może rozdziobią nas brojlery i drony
ale kto zabroni biedniejszemu o niezawarty zakład
odlecieć z bocianiego gniazda w niewidce
nawet słowny piercing obluzowaną ósemką
może odbarczyć kilka kręgosłupów moralnych
nieważne że zaryjesz się jak meteor
w Ogródkach Działkowych Malina
ostatnich posiadaczy ziemskich
którzy mogli uwolnić orkę
a ten laudacyjny wygląda tak
w UB twoje kartoteki
starczą na trzy biblioteki
bo stawałeś przeciw WRON-ie
pisząc ulotki na stronie
wojnyś przeżył niedraśnięty
ZBoWID jakoś nie dał renty