nie mam żadnej rzeczy która wasza jest
może tylko wściekłość może tylko gniew
za kij w ręce pana,
za bat ponad koniem
za miłość spotkaną
w stodole co płonie
za mury co runą
lecz nikt nie wie kiedy
za koło z fortuną
od biedy do biedy
za zegar z kukułką
od zawsze pijaną
za puste podwórko
co wieczór i rano
za krzyż wyświechtany
i śmierć po kolędzie
uczoną na pamięć
że jakoś to będzie
nie mam żadnej rzeczy którą chciałbym mieć
bo wszystko co ludzkie mało ludzkie jest
zgłoś
Nie odkrywczy !!"
Szanowny Panie Konradzie, tak po przyjacielsku radzę ogarnąć poprawną pisownię / pisze się " nieodkrywczy" - "Nie" z przymiotnikami piszemy łącznie, np. niedrogi, niebrzydki, nieciekawy./ , czytanie ze zrozumieniem, a później komentować........................a najlepiej zamilknąć.