~ CYNAMONOWE SNY TWOJE

Krzysztof Maria Szarszewski

 

      ~ CYNAMONOWE SNY TWOJE
 
W gwieździe, którą żegnasz codziennie anfas
Tej, która wraca rankiem zza pleców
W czasie wariacie, który w ciągłym biegu
Przez lawendowe gna wzgórza i las…
 
W wietrze ciepłym co serca kołysze i twarze
Różańcu wspomnień, gdzie pierzcha myśl
Szeptach nieśmiałych i westchnień modlitwach
W nieskończoności malachitowych marzeń…
 
W czarnej kawy oratoriach tęsknoty
Garści fiołków zerwanych na polanie
Skrzypiących skrzypiec strunach poezji Jastruna
W miłosnych uniesień czułych burz piorunach…
 
W cieniach aniołów i w magii wehikule
Gdy przez spełnienia mą duszę odmieniasz
Cynamonowe sny twoje odnajdę
W piasku ziarenku, w serialu odliczanego czasu
W oczach zamglonych… i w ogóle
 
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………………… Phe Phe Island ~ 13 czerwca '98
 
 
https://www.youtube.com/watch?v=2Rxds_QYj-Q
 

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 12 lutego 2018
anonim