~ W OCZEKIWANIU PER SE 'ID
Między smutku planetą a niebem
Między dniem a nocą ośmieleń
W gąszczu gwiazd, planet i meteorów
Śladem miriad płonących Perseid
W blaskach Słońca…
Księżycowych poświat jedwabiach
Oczekują spełnienia w milczeniu
Zakochane… twe oczy, me oczy
Dwa żarliwe zwierciadła wieczoru
Spojrzeń, wyznań… w zauroczeniu
W skrytych pragnień i tęsknot błękitach
Unisonach różanych uniesień…
Konstelacji rozmarzeń w źrenicach
I palety bajecznych kolorów
Niekończących się tęcz zmysłowości
Zasłuchane… w szept dwu serc gorących
Zakochane… me oczy, twe oczy
Patrzą znów… w zamyśleniach bez słów
W uniwersum zatraceń nieznane
Trajektorie Perseid miłości
⊰Ҝற$⊱………………………………………………………… Bydgoszcz ~ 19 lutego 'O4