~ NA SPOTKANIE

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ NA SPOTKANIE
 
Na końcu ulicy Podniebnej
U zbiegu z Drogą Mleczną
Gdzie magia ciszy wszech potrzebnej
Jaśnieje szlakiem bezpowrotnym
Spotkać się przyjdzie nam… na pewno
 
Przeczekam czas, doczekam ciebie
Wśród permutacji wszystkich słów
Gdzie duch się z myślą zjedna
Nie w piekle i nie w niebie… nie wiem
Wiem, że cierpliwie i w spokoju snów
 
Najdłuższą… raz ostatni chwilą
W przestrzeniach niepojętych burz
Bez drogowskazów i bez znaków
Bez zaproszenia na spotkanie spłyniesz
Ścieżką między błękitem a gwiazdami
 
Przytulisz jak niedoczytaną książkę…
I ucałujesz… gdy ruszy Wielki Wóz
A kiedy zniknie obraz za kurtyną
Odnajdziesz mnie między wierszami…
… wśród łez… co po policzku spłyną
 
⊰Ҝற$⊱…………………………………………………… Uthai Thani ~ 22 grudnia '12                                                                                    

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 12 lutego 2018
anonim