Milczenie
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Dopuścić siebie do siebie
Mieć pojęcie o swoim istnieniu
Znać łzy, które spływają po twarzy
I dotknąć serce
Gdy kołacze w ciemności
Zamknąć oczy
Znać ścieżki, po których pływają stopy
Czuć ciepło słońca
I nie marzyć o Wolności
Dopuścić siebie do siebie
Dłonią wstrzymać niepotrzebne słowa
Wyrzucić wielkie gesty
I otworzyć okno swej duszy
Zamknąć oczy
Oddychać czystością, wchłaniać prawdę
Mieć wiarę w słuszność decyzji
I nie uciekać w Narkotyk
Dopuścić siebie do siebie ...
Zamknąć oczy ...
Katarina/ K.Klatkiewicz-Stuper
Wiersz
·
22 września 1999