spacer

Jacek JacoM Michalski

białe gołębie o czarnych oczodołach

na pstrokatym bruku w karnawale

pajace i postaci z kreskówek

tańczą na truchłach

to jest tak śmieszne

jak doskonałość silikonu

maskarada trwa przezroczyście

a pomniki wstają z kolan

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 14 lutego 2018
anonim