~ Z WIATREM O PORANKU ZATAŃCZ
Kto twe umieszcza w mozaice obrazów ?
W puzzli układance i w kolejny dzień
Wciska w duszną wklęsłość mglistego mirażu
Serce pełne pragnień, z których nie wyleczy
Własnej marionetki prześladowczy cień
Animator z wyżyn życie ci ustawił
Niecierpliwość w pejzaż śmierci masz wpisaną
Nieobuty, goły… wolnyś się pojawił
Religijnych kajdan przeżywasz okucie
Omamiany rajem, niebem i nirwaną
Rozsuń mrocznych cieni bezwzględną zasłonę
Z wiatrem znowu wiosną o poranku zatańcz
Jesteś sarkofagu wieczności odłamkiem
Wszak masz pono ludzką dziewiczą matronę
I nieprzymuszoną test amen tem wolę
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………………… Heldburg Bad Colberg ~ 7 marca 'O2