~ NIE MY NIEMI

Krzysztof Maria Szarszewski

 

         ~ NIE MY NIEMI
 
Nie odchodźmy nieocaleni
Za donikąd zza spiżowych bram
Jedwabni z tła świata kamieni
W powrozach ciszy i milczenia
Splecionych w międzywierszach
Małych urzeczeń…
I niespodzianek wielkiej sceny
 
Nie zostawiajmy pustych krzeseł
Pod kamiennymi parasolami
Niczym mimy… niemi
Z krainy efemerycznych szorstkości
Fotografii marionetek nieruchomych cieni
Skradzionych czarno białym snom
Nieutulonych tęsknot
 
Dziś żyjmy… nie obok gdzieś
W zdumieniach maski wodzireja szczęść
Hegemona asymetrii różnych światów
Wsłuchajmy się w czasu szept
W inwersje aksamitnych wskazówek
Po cóż porzucać niepostrzeżenie
Dążenie… ku prześwitom na niebie
 
⊰Ҝற$⊱………………………………………………… Sopot ~ 7 lutego '16

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 16 lutego 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Przykro mi, ale nie jestem w stanie tego przebrnąć :-(

    · Zgłoś · 6 lat
  • Krzysztof Maria Szarszewski
    Mi też przykro, że Tobie jest przykro.
    Więcej... jam Ci jest współczujący.
    Choć przykro, że zrobiliśmy sobie przykro niechcący...

    · Zgłoś · 6 lat
Usunięto 1 komentarz