not w pokoju

Jakub Zoltowski

czasami warto czekać na spadające gwiazdy

bo w czasie gdy zamykam oczy

kończy się kosmos

i zaczyna droga mleczna

 

gwiazd które wiszą na suficie

mojego pokoju

świecą czekając aż skradną mi sen

 

wtedy spadają jedna po drugiej

a noc budzi się w mgławicy fluorescencji

Jakub Zoltowski
Jakub Zoltowski
Wiersz · 17 lutego 2018
anonim