Literatura

Wahadła (wiersz)

Konrad Koper

 

Naszymi sercami są wahadła,

które biją : ty- ja- ty-ja…

 

Kiedy wpadają w rezonans,

amplituda miłosna rośnie.

 

Natomiast gdy drgania są tłumione.

Wahadła powoli stają : ty- ja -y- a.

 

 

 

 

 

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
arillo
arillo 18 lutego 2018, 17:31
Jeśli jest tzw. "rezonans" plus rośnie "amplituda miłosna", no to tym, co staje, chyba jednak nie są wahadła :)
Konrad Koper 18 lutego 2018, 18:59
Weź ciało i zawieś na linie i wychyl. W Końcu stanie- opór powietrza= tłumienie.
Yaro
Yaro 21 lutego 2018, 20:53
fizyka dynamika i chemia oczywiście
przysłano: 17 lutego 2018 (historia)

Inne teksty autora

W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
Świąteczny
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca