rongorongo

Małgorzata Anna Bobak Końcowa

 

 

wyglądam obcych brzegów 
na których siedzą olbrzymy z kamienia


pod nimi piasek zupełnie biały i gorący
nad nimi słońce wpada w siatkę jedwabnych nici
fale podmywają zamki dużych dziewczynek

 

ich rączki są wciąż porcelanowe i kruche

 

 

Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Wiersz · 18 lutego 2018
anonim