cría cuervos

Małgorzata Anna Bobak Końcowa

 

 

 

przyleciał wiersz 
usiadł po zewnętrznej stronie okna
kruk co wiosną poszukuje odbicia w szybie

zgubiłam stopy pod kołdrą
nie spieszę się
przebijam niby przebiśnieg


a wiersz się stroszy 
zrzuca z piór okruchy świata
jak zmierzch z obwódką na szyi

 

 

Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Wiersz · 18 lutego 2018