~ TYLKO UŚMIECH MI OFIARUJ
W twoich włosach poupinam purpurowo ciche myśli
Majem kwiaty wplotę z naszej kolorowej łąki
I ozdobię kolią z pereł strof najmilszych
Niech rozkwitną jak ambrozji złote pąki
Może sen niebieski nam się przyśni
Weź mój wiersz i rozcałuj się w pragnieniach
Odziej płaszczem szczęścia niewidzialnym
I w spełnienie obuj astralne marzenia
Miłości poezją najżarliwiej się opłacę
Szeptać będę psalmy o umiłowaniu
Nawet w wierszu już nie wspomnę nigdy więcej…
o rozstaniu
Tylko uśmiech mi ofiaruj… kiedy cię zobaczę
⊰Ҝற$⊱……………………………………………………………… Kraków ~ 2 września '95
https://www.youtube.com/watch?v=rtd3mexIZlw