zakaz wjazdu

Małgorzata Anna Bobak Końcowa

 

 

prosiłeś abym o tobie nie pisała
 

robię to z przekory
a ty nie możesz mi zabronić bo już się nie znamy
może wcale nie znaliśmy się i nie spotkaliśmy
 

na szczęście nie mam syna w tej podstawówce
krewnych na tym cmentarzu
robię zakupy w innym sklepie

 

nie mamy wspólnych znajomych

nie licząc pewnej pani z domu kultury
której raz do roku przynoszę wiersz

 

wspomina cię lewe kolano

tylko jego zdołałeś dotknąć

kolana za dużo pamiętają
wymieniłabym je na nowe

 

 

 

 

 

Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Wiersz · 18 lutego 2018