co pachnie ciszej

Małgorzata Anna Bobak Końcowa

 

 

 

gołębie przenoszą  zapachy ulic
 

w domu falbany firanek spieszą na rosół
rwą się do łyżek jak niesforne dzieci
 

słońce w talerzach brodzi między okami
w radiu Barańczak i Szymborska
historia o ogrodowym krasnalu od przyjaciół z Krakowa

 

milczymy każde w swoim mieście
ale cisza głośniejsza od zawodzenia radiowozów
krzyku karetek i jęku dzwonów


milczymy stworzeni dla siebie

 

 

Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Małgorzata Anna Bobak Końcowa
Wiersz · 18 lutego 2018